Celebració dels 300 Anys de la Venerable Congregació dels Dolors d’Amer

Del 19 al 27 de març de 2010, la Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors d’ Amer, va tenir el goig de commemorar els 300 anys d’existència: recordem que va ser fundada el 1710.

Per tal motiu, la vila d’ Amer va viure una setmana plena d’actes religiosos, culturals i socials. Durant tota la setmana hi va haver Missa, Corona a la Verge i Cant dels Goigs dels Dolors.

Es va fer una passada dels goigs per part del Prior i la Junta pels carrers de la vila, amb l’acompanyament d’una agrupació musical.

El Bisbe de Girona Monsenyor Francesc Pardo va presidir la Missa solemne, acompanyat per Mossèn Enric Bahí, rector de la parròquia de Santa Maria d’ Amer, i pels mossens de les parròquies que formen l’arxiprestat Ter – Brugent. Prèviament es va fer la tradicional entrada de nous congregants.

Per donar-hi més relleu, es van fer: conferències sobre les Congregacions dels Dolors a Catalunya, concerts de música sacra, concerts de gospel, un recital de poesia y l’actuació del Cor Parroquial d’ Amer. També es va portar a terme una exposició retrospectiva de la Festa dels Dolors.

A l’hora habitual es va celebrar la processó, presidida pel Bisbe de Girona Monsenyor Francesc Pardo, acompanyat per Mossèn Enric, i amb la presència dels manaies d’ Amer i de Girona; així com del músics de la vila i el Cor Parroquial.

Cal fer esment de la trobada d’ ex priors i priores, i d’ ex membres de les diferents juntes de la Congregació.

Com a cloenda va tenir lloc una bunyolada popular.

Per deixar constància de l’efemèride, es confecciona un DVD commemoratiu de la celebració del tri centenari, i s’encomana a l’artista i bibliòfil olotí Miquel Plana, la realització d’una carpeta que porta encartada una estampa d’una Dolorosa, a disset colors, així com un text amb el títol “Tres-cents anys fent camí”.

La Junta es felicita per l’èxit que va suposar aquest esdeveniment, i vol destacar l’altíssima participació a tots els actes, en especial a la Processó del Divendres de Dolors del dia 26 de Marc de 2010.

L’endemà, es va celebrar al nostre poble, la trobada de manaies de les comarques gironines amb gran lluïdesa.